Positief BreinLeven met NAH
CVA en autorijden

 

 

Na mijn eerste CVA, waarna een maand later een hartinfarct volgde, was ik zeer bang wat dit voor mijn rijbewijs zou betekenen. Gelukkig had ik een 'automaat' en hoopte ik dat dit voldoende voor CBR zou zijn om niet moeilijk te doen en mij gewoon te laten rijden. 

Al met al duurde het een half jaar voordat ik de formulieren mocht invullen van en met de revalidatie-arts en wat schetste mijn verbazing? Binnen enkele weken had ik de toestemming binnen zonder ook maar een rijtest te hoeven doen of wat dan ook. Het was een week voor Kerst dus een mooier cadeau had ik niet kunnen krijgen !

Nu, 3 jaar later loopt het toch wel iets anders. CBR blijft zeer snel reageren maar niet met het resultaat waar ik zo op hoop. Misschien ben ik het wel zelf schuld en had ik niet moeten invullen dat ik antidepressiva gebruik, maar hey.. ik ga voor eerlijk duurt duurt het langst en ik wil ook geen problemen in de toekomst als ik een ongeval zóu krijgen.

Wat ik heel positief vond (mag ook gezegd worden), is dat het aanvraagformulier niet meer persé op de gemeente gehaald hoeft te worden maar dat je het kunt downloaden via de site van CBR. Je betaalt via de site en vult het ook in via de website, daarna gewoon downloaden en uitprinten. Dat scheelt behoorlijk in tijd en voor mij ook in schrijffouten die ik niet hoef door te halen waardoor het zo'n gekriebel wordt bijelkaar. Nee, ik kon een heel net aanvraagformulier inleveren.

De snelheid van CBR is zeker ook positief te noemen. Na het indienen kreeg ik binnen 3 dagen een brief dat men nog aanvullende informatie wilde van de arts met de vraag opnieuw een afspraak te maken en het formulier met hun aanvullende vragen mee te nemen. Zo gezegd, zo gedaan.. Afgelopen week heb ik het formulier opnieuw op de bus gedaan en wéér na 3 dagen antwoord. De envelop was dunner, dus dat was goed maar ik had 2 brieven gekregen?? Toen daagde me al dat dit niet veel goeds zou betekenen. En inderdaad, ik moet nu 2 specialisten van hun keuze bezoeken. Een psychiater vanwege mijn antidepressiva én een cardioloog vanwege de hartklachten en daar, hoe kan het ook anders, zitten weer kosten aan verbonden. En dan hebben we het nog niet over de tijd en energie die dat weer gaat kosten.

Het verhaal van vandaag is dus nog niet afgelopen. Ik moet er niet aan denken om niet meer te mogen rijden, om afhankelijker te worden van het thuisfront. Want met de nieuwe regels mag je zonder rijbewijs geen scooter rijden en fietsen is juist veel gevaarlijker voor mij persoonlijk omdat ik snel schrik van de geluiden om me heen. En het openbaar vervoer?? Ik zou me moeten gaan verdiepen in de chipkaart of hoe dat ding ook heet en eens kijken of en hoeveel bussen hier bij ons nog rijden. Dit is nou niet bepaald mijn vrolijkste dag.. hoeveel wordt me nog afgenomen?

Wordt vervolgd (en duim even voor me als jullie willen)

Maak simpel je website Eigen site maken