Positief BreinLeven met NAH
Koken, leuke en lekkere nieuwe hobby

 

 

Eén van mijn nieuw verworven hobby's is koken geworden ! Leuk, lekker, gezellig én het geeft voldoening, als het lukt en eetbaar is tenminste 

Nu vond ik koken en het experimenteren hiermee vroeger al heel leuk maar het ontbrak me steeds vaker aan de tijd ervoor. Maar als je gedwongen bent om nieuwe hobby's te zoeken, nieuw tijdverdrijf waar je ook nog iets aan hebt, dan is het een logische stap om dit opnieuw op te pakken. Daarnaast vond ik het ook belangrijk om mijn eetpatroon eens onder de loep te nemen na de diverse infarcten.

Eerlijk is eerlijk, juist door het tijdgebrek was het gezonde er toch een beetje uit geslopen. Niet dat we nu volledig ongezond aten maar er kwam veel uit een pakje (saus) of blik (soep) 

Op dit moment is het niet zo dat ik nu volledig ben omgeslagen naar de superfoods, er wordt rustig nog een pakje of een blik opengetrokken, alleen ben ik me er nu veel bewuster van en probeer ik ook vaak of het op een andere manier kan. In het begin was ik er zo strikt mogelijk in maar jeetje, dat was moeilijk. Niet om het allemaal te doen maar er zaten zoveel tegenstrijdigheden in de verschillende adviezen. Om een simpel voorbeeld te noemen: zo moet je op het gebruik van zouten en vetten letten, niet lastig zou je denken. Maar nu twijfel je tussen ketchup of curry .. als je op het zout wilt letten in die maaltijd dan moet je voor curry kiezen maar wil je op het vet letten, dan is ketchup beter aan te raden MAAR houdt er dan wel dus rekening mee dat hier veel zout en overigens ook meer suiker in zit. 

En dát is maar één van de vele voorbeelden waar ik niet vrolijk van werd, om even in de termen van de Smaakpolitie te spreken. Daarbij had ik al problemen genoeg met mijn concentratie te stellen, dus om ook nog in gevecht te gaan met die tegenstrijdigheden zag ik niet zitten. Soms moet je gewoon voor jezelf kiezen en besluiten dat de geneugten van het leven er ook bij horen ! Weten waar ik op moet letten en af en toe eens zondigen is absoluut geen zonde 

Wat voor de alcohol reclame geldt, geldt ook voor je voeding.. alles met mate. Dat geldt trouwens voor alles in je leven, overal waar té voor staat is niet goed. En als je het op die manier bekijkt, wordt ineens een stuk makkelijker.

Koken is niet alleen in de keuken staan, maar voor mij heeft het als hobby veel meer gebracht. Zo kan ik er uren mee bezig zijn, ik geniet bijvoorbeeld van de kookprogramma's op tv. Niet alleen om te zien hoe ze iets maken maar regelmatig zitten er leuke tips of ideeën bij. Ook het opdienen vind ik een kunst op zich waar ik veel van leer.

Ik ben begonnen met het volgen van kookworkshops, je leert niet alleen veel maar je ontmoet ook nieuwe mensen die allemaal met dezelfde hobby bezig zijn en ook nog eens leuke tips hebben. Het klikt altijd goed met elkaar omdat iedereen er met hetzelfde doel zit.

Uiteraard struin ik veel op het internet en neem ik alle soorten bladen uit de winkels mee waar recepten in staan. Wat betreft het voorkomen van zoutgebruik (om dat maar als voorbeeld te gebruiken) zoek ik graag naar het graag maken van sausjes of kruiden en en ik heb al heel simpel het één en ander zelf gemaakt wat hier in huis nu steeds gebruikt wordt. Niet alleen gezonder voor mij maar ook nog voor mijn gezin. Is wellicht ook een idee om hier een blok over toe te voegen bij de categorieën en dat niet alleen, er zijn heel veel leuke internetpagina's te vinden over het onderwerp 'koken' of 'voeding' Die zal ik bij de 'Links' gaan plaatsen !

 

 

Maak simpel je website Eigen site maken