Positief BreinLeven met NAH
Malse en krokante kipblokjes

Dit recept is heerlijk en makkelijk te bereiden, voor het malse effect is het alleen handig om een dag vooraf er al aan te beginnen.

Ingrediënten: (uitgaan van het normale gebruik - lekkerst is alles vers maar uit potje kan ook)

  • Kipfilet of gesneden kipblokjes
  • Olijfolie olie
  • Ketjap manis of sojasaus
  • Gemberwortel (2 cm)
  • Knoflook (2 teentjes)
  • Rood pepertje (1 halve tot 1 hele, naar smaak)
  • Kerriepoeder
  • Koriander (gedroogd)
  • Paneermeel
  • Peterselie (al dan niet vers)

Bereidingswijze:

  • Snij de kipfilet in niet al te grote blokjes
  • Neem een kommetje waar je de marinade in kunt maken en waar de kip over nacht in kan intrekken
  • Vul de bodem van het kommetje met Ketjap Manis of Sojasaus (wat je het liefst gebruikt)
  • Snij de verse kruiden (gember, knoflook, pepertje) heel fijn, eventueel in vijzel nog fijner stampen, doe de koriander (1tl) en kerriepoeder (1 el)  erbij
  • Roer de marinade goed door elkaar
  • Doe de kipblokjes erbij en roer zodanig door elkaar dat alle kipblokjes goed gemarineerd zijn
  • Zet in de koelkast en laat goed intrekken (ik laat het meestal de hele nacht intrekken)

----- dag later----

  • Neem een diep bord en een met olijfolie ingevet ovenschaaltje, ik zelf vind de aluminium barbecue schaaltjes heel handig hiervoor
  • Strooi op de bodem van het diepe bord een goede laag paneermeel, strooi de fijn gesneden peterselie erbij en meng dit goed
  • Nem met een lepel wat kipblokjes in marinade en doe ze in het bord met paneermeel, meng dit goed door elkaar en doe de gepaneerde blokjes in de ovenschaal
  • Herhaal dit totdat alle kipblokjes gepaneerd zijn
  • Probeer marinade mengsel over te houden op de bodem van dat kommetje
  • Als alle kipblokjes gepaneerd, even goed schudden door het ovenschaaltje zodat de blokjes niet aan de bodem plakken
  • Schud daarna het overgebleven restant van het marinade mengsel over de kipblokjes
  • Laat het geheel nog een uurtje intrekken in de koelkast
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Verwarm vervolgens de kipblokjes in de ovenschaal nog circa 25 minuutjes op 200 graden
  • Tussendoor 1-2 keer even losschudden zodat de blokjes niet aan de bodem plakken of bovenop aanbranden

Serveertips:

  • Lekker met wat frietjes/roerbakmie/nasi/rijst
  • Lekker op het vuistje of aan tv 's avonds, druppel wat chilisaus over de kip
  • Heel smakelijk op een maaltijdsalade
Maak simpel je website Eigen site maken