Positief BreinLeven met NAH
Verse Italiaanse Tomatensaus

Ingrediënten:

12 (Roma)tomaten
3 Uien
2 teentjes Knoflook
2 liter Passata (om de saus een rode kleur te geven, van tomaten alleen wordt ie oranje)
100 ml Melk
2 Bouillonblokjes
Basilicum (vers)
Laurierblad (2-3)
Tijm
Olijfolie

Bereidingswijze:

Snij de (roma)tomaten in blokjes
Snijd de uien heel fijn (of rasp ze en gebruik het vrijkomende vocht)
Snipper de teentjes knoflook

Verwarm de olie en voeg de ui en knoflook er aan toe
Dan de blokjes tomaat erbij
Schud de Passata erbij en schud de melk bij de restjes uit de Passatafles, schud dit even en voeg het toe aan de saus
Naar smaak laurier en tijm toevoegen, bouillonblokjes erbij en het geheel aan de kook brengen
Laat vervolgens 40 minuten op zacht vuur pruttelen
Proef tussendoor en voeg eventueel nog wat smaak van de kruiden toe (of wat cayennepeper of een pittigere smaak)

Na 40 minuten van het vuur halen. 
Neem een niet al te grove zeef en en een pan erbij
Schud de warme saus door de zeef beetje bij beetje in de tweede pan
Laurierblad en velletjes tomaat blijven achter in de zeef

Na afkoelen kan de saus ingevroren worden, schep eventueel iets van het achtergebleven recidu uit de zeef in de diepvriesbakjes erbij zodat de saus niet te waterig wordt na het invriezen
Als je de saus gelijk wilt gebruiken volg dan onderstaande richtlijnen

Schep wat residu uit de zeef en warm dit op in een beetje olie
Doe de saus beetje bij beetje met wat lepels erbij, snijd wat basilicum klein en strooi dit naar smaak er over

Heerlijk als Lasagnesaus of bij Penne
Garneer het geheel af met geraspte kaas en basilicum blaadjes
Variatie tip: gebruik bij de lasagna in plaats van gehakt jambon ham of gezouten Schinken uit Duitsland en verdeel deze samen met de lasagnebladen in de ovenschaal

Bron: Masterchef AustralIë (Marco Pierre White)

 

Maak simpel je website Eigen site maken